20 november 2006

Chocolade-kersenmuffins

Dit is zo'n eenvoudig en toch zo'n lekker recept. Het is allemaal zo gemaakt en het ziet er uitstekend uit. Echt een aanrader voor als je snel met iets lekkers voor de dag wil komen. Ik heb de muffins op de foto gemaakt zonder muffinvorm (die had ik toen nog niet), daardoor zijn ze nogal 'breed' uitgelopen. Met muffinvorm worden ze mooi hoog en 'muffinachtig'.

Ingrediënten voor 15 muffins
- 1 vanillestokje
- 125 gram basterdsuiker
- 1 ei
- 0,65 dl olie
- 150 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- zout
- 200 gram pure chocolade
- 1 potje kersen op sap
- metalen muffinvorm en/of papieren muffinvormpjes

Verwarm de oven voor op 175ºC. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Mix de suiker met het ei, olie en vanillemerg door elkaar, dit kun je gewoon met een pollepel doen, daarvoor hoef je echt geen mixer te hebben. Mix de bloem, bakpoeder en zout erdoor.
Hak ongeveer de helft van de chocolade grof en de rest fijn. Laat de kersen goed uitlekken, dep ze droog met keukenpapier en hak de helft van de kersen grof. Schep de chocoladestukken en gehakte kersen door het beslag en schep het beslag in ingevette muffinvormen of papieren muffinvormpjes. Bak de muffins in ongeveer 30 minuten gaar.

Geen opmerkingen: