02 januari 2007

Aardappelpuree met kaaskorst

Wat ik zo ongeveer het allersmerigste vind dat je op tafel kunt zetten is aardappelpuree uit een pakje. Van die romige derrie die nauwelijks naar echte aardappelen smaakt en veel te zacht en waterig is om te doen denken aan echte aardappels. Dit is een recept voor echte heerlijke stevige aardappelpuree dat ik af en toe maak omdat Hans er zo van houdt.

Ingredienten voor twee personen:
- 500 gram aardappelen, niet vastkokend, geschild en in stukken gesneden.
- 75 ml melk
- 150 gram belegen strooikaas
- peper en zout
- klein beetje boter

Kook de aardappelen in ruim water tot ze goed gaar zijn. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden. Giet de aardappellen af en stamp ze met een stampotstamper in grove stukken. Voeg de melk toe en stamp die er ook doorheen. Strooi flink met peper en zout en meng dit goed door de puree heen. Doe alles in een ingevette niet te diepe ovenschaal. Strooi de kaas over de puree en zorg dat alles goed bedekt is. Laat dan verspreid over de kaas hele kleine flintertjes boter vallen. Zet een kwartiertje in de oven (niet te lang want dan worden de aardappels taai).

Geen opmerkingen: