Hans is de master-soepmaker en hij maakt dit dus altijd. Vaak al op vrijdagavond zodat we er het hele weekend met de lunch, tussendoor en met een avondmaaltijd (op zaterdag) van kunnen eten. Het kost bijna niks en is heerlijk, zeker na een stuk hardlopen of wandelen op en koude zaterdag..
Ingrediënten (voor een flinke pan):
- een hele kip (mag er best eentje van de supermarkt zijn, uit de diepvries)
- ruim 5 liter water
- 8 á 10 kippenbouillonblokjes
- 1 of 2 prei, gesneden in kleine ringen
- een flinke hand vermicelli
Vul een grote pan met water en voeg de bouillonblokjes toe. Als de blokjes zijn opgelost en het water kookt voeg je de hele kip toe. Laat dit ongeveer een uur à anderhalf uur zachtjes pruttelen op een laag vuurtje. Als de kip gaar is vallen er al stukken vlees af. Haal hem dan in zijn geheel uit de pan en haal al het vlees van de botten af (Hans heeft hier wel eens de wekker voor gezet om midden in de nacht op te staan en alles af te halen). Doe alle stukken kip weer in de pan. Zorg dat er absoluut geen botjes of peesjes in de pan zitten. Voeg de prei en de vermicelli toe en laat nog even 10 minuten pruttelen. Serveren met brood met kruidenboter.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten