28 januari 2009

Spaghetti in dressing van kastanjechampignons

Heerlijk, eenvoudig en snel. Afkomstig uit Nigella Express.

Ingrediƫnten (voor 4 personen):
- 250 gram kastanjechampignons, in dunne plakjes gesneden
- 80 ml extra vergine olijfolie
- 1,5 theelepel vers gemalen zout
- 1 teentje knoflook, gehakt
- de schil (geraspt) en het sap van 1 citroen
- verse tijm, ongeveer de blaadjes van 5 of zes takjes.
- verse peper
- pasta (spaghetti of linguini) voor vier personen
- een half bosje verse peterselie, gehakt
- flinke hoeveelheid vers geraspte Parmezaanse kaas

Meng in een kom of maatbeker de olijfolie, het zout, de kastanjechampignons, de knoflook, de citroensap en de citroenschil en de tijmblaadjes. Kook vervolgens de pasta. Giet de pasta af, maar laat het niet te droog worden, er mag nog wat kookvocht achterblijven. Mix dan de natte pasta met de dressing van kastanjes en voeg dan de peterselie en de Parmezaan toe. Nogmaals goed omschudden en meteen serveren en eten!

Geen opmerkingen: