30 januari 2009

Salade met gegrilde groenten

In Florida aten we dit bij een heel goed Italiaans restaurant, thuis heb ik het nagemaakt. Lekker als hoofdgerecht maar ook als bijgerecht bij pasta.

Ingrediƫnten (voor 4 personen als bijgerecht of 2 personen als hoofdgerecht):
- een zak gemengde sla (waar iig ook rucola in zit)
- ongeveer 100 gram geraspte wortel (kant en klaar uit de winkel)
- ongeveer 20 kleine mozzarella bolletjes
- 200 gram cherrytomaatjes
- een aubergine
- twee (niet te grote) portobellechampignons
- een rode paprika
- balsamicodressing

Snijd de paprika in ringen en haal de zaadjes uit het midden van die ringen. Snijd de aubergine en ook de portobello in repen. Bestrijk de paprika, aubergines en portobello's met een kwastje met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Zet een grilpan op het vuur, vet hem in met olijfolie en beleg de bodem met groente. Keer de groenten om als ze bruin beginnen te worden en laat uitlekken op een stuk keukenrol. Doe dit met alle gesneden groente. Schud de sla in een grote platte schaal, leg aan de zijkant de wortel erbij, schik de tomaatjes in een andere hoek en leg de mozzarellabolletjes erbij. Schik de gegrilde groente over de rest van de sla (zie de foto). Serveer met een bakje baslsamico dressing.

Geen opmerkingen: