30 januari 2009

Borstplaat

Dit recept zat bij de borstplaat-hartvormpjes die ik meer dan een jaar geleden al voor mijn verjaardag kreeg. Vandaag pas (schaam schaam) zowel het recept als de vormpjes uitgeprobeerd. Het resultaat is later vandaag op de foto te zien.

Ingrediƫnten (voor niet zo heel veel borstplaat (zie de foto), volgende keer maak ik het dubbele):
- 250 gram poedersuiker
- 1/2 dl slagroom
- een paar druppels citroenaroma
- een druppeltje rode kleurstof

Verwarm alle ingrediƫnten au bain marie op en zorg ervoor dat het niet gaat koken. Af en toe goed roeren, zorg ervoor dat het indikt. Test het mengsel door te kijken of er een druppel (op een bordje) stolt en giet (als het stolt) alles in vormpjes die op een vel bakpapier liggen. Draai de vormpjes na ongeveer een half uur op zijn kant zodat de onderkant ook kan drogen (zie de foto).

Geen opmerkingen: