01 mei 2007

Tuttige gevulde eieren

Hans is hier dol op, en meer leden van mijn familie ook. Ik blijf het een tuttig jaren '70 verschijnsel vinden maar maak het desondanks regelmatig: gevulde eieren. Ook handig als je bijna niks in huis hebt..

Ingrediƫnten voor 12 (halve) gevulde eieren:
- zes eieren
- twee eetlepels mayaonaise
- drie eetlepels mosterdmayonaise (uit frankijk)
of ander drie eetlepels mayonaise en twee eetlepels mosterd
- verse bieslook, een handje
- peper en zout

Kook de eieren tot ze echt hard zijn. Laat ze goed schrikken zodat ze goed te pellen zijn. Laat ze afkoelen en pel de eieren dan en snijd ze over de lengte doormidden. Haal met een lepeltje voorzichtig het geel uit het ei en schep in een kom. Voeg de mayonaise en de mosterdmayonaise toe. Verknip meer dan de helft van de bieslook boven de schaal. Strooi er naar smaak peper en zout overheen en meng alles goed door elkaar. Stop het eigeelmengsel in een slagroomspuit en vul de lege eierhelften op met kunstige toefjes. zet alles op een schaaltje en besprenkel met verse geknipte bieslook.

Geen opmerkingen: