09 juli 2007

Rijst met kip en perzik

Dit is een poging een gerecht dat Hans vroeger wel eens at met een huisgenoot na te maken. Hij heeft zich zo goed als zo kwaad alle andere ingrediƫnten naast de perzik en de rijst proberen te herinneren en ik heb er vervolgens onderstaand recept van gemaakt. Ik heb het nu een aantal keer gemaakt en het was heel goed te eten, al zeg ik het zelf, zeker voor herhaling vatbaar!

Ingrediƫnten (voor 2 goed etende personen):
- 300 gram snelkook rijst
- 2 uien (niet te groot), gesnipperd
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 groene paprika, in blokjes
- 1 kipfiletje, in reepjes/blokjes
- 1 groot blik halve perziken, in blokjes gesneden.
- zonnebloemolie
- tomatenpuree, 2 blikjes
- ketjap
- zout, peper

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Snipper de uien, snijd de paprika's in stukken en de kipfilet in reepjes.Warm olie in een wok en bak de kipfilet. Bestrooi ruim met peper en wat zout. Snijd ondertussen de perziken in blokjes. Bak vervolgens de uien en paprika mee, voeg de tomatenpuree en een paar flinke scheuten ketjap toe. Laat de perziken even meesudderen en giet de rijst af. Schep alles op een bord. Makkelijk en lekker!

Geen opmerkingen: