23 april 2007

Cypriotisch lamsvlees

Dit recept komt uit 'De smaak van mijn herinnering' (p. 173). Een erg lekker gerecht, echt zomers. We hebben de tijden enigzins aangepast omdat het volgens het boek wel heel lang in de oven moest.. het kwam er na 1 uur en 40 minuten al enorm gaar uit, volgens het boek had het in totaal 2 uur en 45 minuten in de oven gemoeten . We hebben er (voor het eerst) ook een foto van gemaakt, die zal ik er dan ook dit weekend even bij zetten...

Ingrediƫnten (voor 2 personen):
- 1 rode ui
- 500 gram aardappelen
- 30 tot 400 gram lamsvlees, in reepjes
- 4 eetlepels verse peterselie
- 2 eetlepels komijnzaad
- 125 ml olijfolie
- ongeveer 12 kleine trostomaten
- 50 gr. boter

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aardappelen in niet al te grote blokjes, snijd de ui in grove stukken, en doe alles samen met het (in stukjes van ongeveer 2 bij 2 cm gesneden) lamsvlees, in een braadslee. Voeg de peterselie, de komijn, zout en peper en de olijfolie toe en meng alles goed. Snijd 6 tomaatjes in vieren en leg ze bovenop het mengsel. Verdeel de boter over de bovenkant en giet 125 ml water langs de randen van de braadslee bij het mengels. Dek de braadslee af met aluminiumfolie. Zet alles een uur in de oven. Haal het er dan uit, meng weer goed, voeg de andere 6 tomaten, in vieren gesneden toe. Zet weer terug in de oven, nu zonder aluminiumfolie. Verhoog de temperatuur tot 200 graden en laat de braadslee er ongeveer 40 minuten in staan. Als het goed is, is na 40 minuten het vlees gaar en mals en zijn de aardappelen zacht en gaar. Wij aten er een salade bij van tomaten, komkommer, sla met kool, feta en olijven.

Geen opmerkingen: