18 augustus 2009

Lauwwarme geitenkaassalade


Het is zomer dus een prima moment voor wéér een salade-recept. Deze komt (weer eens) van de albert heijn maar is enigszins aangepast. Het lijkt en beetje op de geitenkaassalades die je wel eens in restaurants krijgt. Erg lekker en een prima voorgerecht of hoofdgerecht.

Ingrediënten voor een hoofdgerecht voor 2 personen (hoofdgerecht):
- 1 gele paprika
- 2 sjalotten
- 4 trostomaten
- 1,5 pakje geitenkaas
- 2 zakjes eikenbladslamelange
- honing-mosterddressing
- drie eetlepels pijnboompitten
- drie of vier zongedroogde tomaatjes op olie

Verwarm de grill voor. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes. Snipper de sjalotten (lekker klein) en snijd de tomaten in blokjes. Snijd ook de zongedroogde tomaatjes zo klein mogelijk. Vervolgens snij je de geitenkaas in plakjes en leg je ze op een bakplaat met bakpapier. Schuif ze onder de grill tot de kaas iets begint te smelten (en op sommige plekjes wat bruin wordt). Bak de pijnboompitten even op. Meng ondertussen de sla, paprika, sjalotjes, zongedroogde tomaatjes en de tomaten door elkaar en verdeel over een schaal of over de borden. Giet daarna wat honing-mosterddressing over de salade en haal de geitenkaas uit de oven. Verdeel de geitenkaas over de borden en sprenkel de pijnboompitten er overheen. Als je het eet als hoofdgerecht zou ik er wel een stokbroodje bij nemen...

Geen opmerkingen: