27 mei 2008

Pastasalade met spekjes

Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 gram fusilli pasta of farfalle
- 1 bouillonblokje
- 500 gram spekjes
- 5 eieren
- anderhalf doosje cherrytomaatjes
- 5 eetlepels kant en klare ceasar dressing
- drie peppadews op olie, in hele kleine stukjes gesneden
- een handje pijnboompitten
- een of twee zakken (á 75 gram) rucola sla
- wat geraspte parmezaanse kaas

Kook de eieren tot ze hard zijn. Kook ook de pasta (met een bouillonblokje) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de eieren en laat de pasta afkoelen. Bak ondertussen de spekjes op (zonder olie) en laat ze als ze knapperig en bruin zijn uitlekken op keukenpapier. Snijd de eieren in blokjes en de tomaatjes in vieren. Meng de spekjes, de ei, de tomaatjes, de peppadew en de dressing door de pasta. Bestrooi met pijnboompitten en een beetje parmezaanse kaas. Verdeel een handje rucola over de borden en schep daar de pastasalade bovenop. Eventueel serveren met brood.

Geen opmerkingen: