28 mei 2007

Chinese tomatensoep met ei

Ingrediënten voor 2 personen (hoofdgerecht):
- 100 g geraspte wortel
- 1 bakje (200 g) taugé
- 2 blikjes gezeefde tomaten
- Conimex Woksaus Sweet en Sour
- Olie
- 2 of 4 eieren
- 2 blokjes kruidenbouillon 125 gr noedels

Kook de eieren hard, laat ze schrikken onde rde koude kraan en pel ze daarna.
Laat in een wok een eetlepel olie goed heet worden en wok de wortel ene minuut. Voeg de tomaten, 0,75 l koud water en de bouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat daarna ongeveer 5 minuten op een laag vuur zachtjes doorkoken. Breng de soep op smaak met de woksaus (een stuk 0f 6 eetlepels) of met hot pepper sauce (niet teveel!). Verkruimel de noedels boven de soep en voeg de taugé toe. Leg de eieren heel in de soep. Schep op met in elke kom een ei. Bestrooi eventueel met stukjes verse bieslook.

Geen opmerkingen: