Ingrediënten voor 2 personen:
- 500 á 600 gram hacheevlees, in blokjes gesneden
- 1 zakje hacheekruiden - een stuk of 7 uien
- azijn
- een flinke klont boter
Bestrooi het in blokjes gesneden vlees met de hacheekruiden en meng het vlees goed zodat op alle stukken vlees ook kruiden zit. Snijd de uien in ringen. Laat een flinke klont boter smelten in een koekenpan en bak de uienringen glazig. Smelt ondertussen ook een klont boter in een braadpan en bak op hoog vuur het vlees, al omscheppend, eventjes aan. Voeg dan de uien toe aan de braadpan met vlees en draai het vuur onder de braadpan lager. Voeg ongeveer 300 ml water toe en laat het geheel op een laag vuurtje zeker 3 á 4 uur pruttelen. Als het vocht dreigt op te raken weer water toevoegen, het vlees moet goed onder water staan. Na ongeveer 3 of 4 uur is het vocht een mooi sausje geworden van uien, kruiden en vleessap. Voeg een klein scheutje azijn toe en laat nog enkele minuutjes doorpruttelen, daarna serveren. Lekker met alleen stokbrood of met rijst, aardappelen of aardappelpuree.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten