Ingrediƫnten (voor flink wat broodjes):
Voor het deeg:
- 600 gram bloem
- 100 gram suiker
- een halve theelepel zout
- 3 zakjes gedroogde gist
- 100 gram boter
- 4 dl melk
- 2 eieren
voor de vulling:
- 200 gram zachte boter
- 200 gram suiker
- 2,5 theelepels kaneel
- 2 losgeklopte eieren
Smelt 100 gram boter (au bain marie) voor het deeg. Meng ondertussen de bloem, suiker, zout, en gist in een kom. Klop de gesmolten boter door de melk en de eieren en meng vervolgens dit mengsel met het bloemmengsel. Kneed het deeg met de hand tot het een gladde bol is en laat het daarna in een met plasticfolie afgedekte kom ongeveer 30 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 230 graden.
Rol het deeg uit in een grote lap op een met bloem bestrooid aanrecht. Meng de boter, de suiker en de kaneel voor de vulling goed. Smeer met een lepel of een goede kwast. Rol de lap deeg vervolgens op en snijd heb in plakken van ongeveer 2,3 centimeter. Leg de plakken kaneeldeeg op een bakplaat met bakpapier, het geeft niet als de broodjes tijdens het bakken tegen elkaar aan komen, dat ziet er alleen maar authentiek uit! Bekwast de broodjes met het losgekopte ei en laat ze eventueel nog even (15 minuutjes) rijzen voordat ze de oven in gaan. Zet ze daarna voor 20 tot 25 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten