Ingrediƫnten (voor 2 personen):
- 1 tot anderhalve courgette
- 1 pakjes reuzetortellini (mezzelune giganti) met ricotta en spinazie (van de albert heijn, bij de verse pasta)
- verse basilicum
- 6 plakken parmaham
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- 2 eetlepels kookroom
- 1 tablet kruidenbouillon
Snijd de courgette(s) in kleine blokjes. Kook de pasta in ruim kokend water met de bouillontablet. Bak ondertussen de plakken parmaham op in een koekenpan zonder olie en laat de (nu knapperige) plakken uitlekken op een stuk keukenrol. Snijd knoflook fijn en verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook op. Voeg de courgette toe en laat deze 2 minuten meebakken. Roer vervolgens de kookroom erdoor en breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en verdeel deze over de borden. Schep daar bovenop het courgettemengsel en leg daarbovenop de plakken parmaham. Bestrooi het geheel met fijn gescheurde basilicum. Meteen opeten want koelt snel af!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten