Ingrediënten voor 4 personen:
- 250 gram kipfilet
- 150 gram roze garnalen
-100 gram chorizo
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 1,5 liter kippenbouillon- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 3 tomaten
- paprikapoeder
- 1 eetlepel verse peterselie
- 1 citroen of limoen
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 3 tomaten
- paprikapoeder
- 1 eetlepel verse peterselie
- 1 citroen of limoen
- 1 pak gele rijst
- zout en peper
Breng de bouillon in een pan aan de kook, voeg de gele rijst toe en kook in 8 minuten gaar. Snijd de kipfilet in blokjes, evenals de uien, de paprika, de tomaten en de chorizo. Verhit in een pan de olie en bak hierin de kipfilet in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Voeg de uien toe en fruit deze 2 minuten mee. Pers de knoflook boven de kip uit, voeg de paprika toe en bak deze 4 minuten op zacht vuur mee. Voeg de tomaten toe en bak deze 2 minuten mee. Giet de rijst af als deze gaar is en voeg deze ook toe. Zet het vuur zachtjes en schep alles goed door elkaar. Roer er flink wat paprikapoeder doorheen en wat zout en peper. Nog even twee minuten op zacht vuur doorroeren en voeg dan de garnalen en de chorizo toe en laat deze 1 minuut mee warmen. Hak de peterselie fijn en snijd de citroen of limoen in kwarten. Verdeel de paëlla over vier borden en garneer elk bord met fijngehakte peterselie en een partje citroen of limoen.
- zout en peper
Breng de bouillon in een pan aan de kook, voeg de gele rijst toe en kook in 8 minuten gaar. Snijd de kipfilet in blokjes, evenals de uien, de paprika, de tomaten en de chorizo. Verhit in een pan de olie en bak hierin de kipfilet in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Voeg de uien toe en fruit deze 2 minuten mee. Pers de knoflook boven de kip uit, voeg de paprika toe en bak deze 4 minuten op zacht vuur mee. Voeg de tomaten toe en bak deze 2 minuten mee. Giet de rijst af als deze gaar is en voeg deze ook toe. Zet het vuur zachtjes en schep alles goed door elkaar. Roer er flink wat paprikapoeder doorheen en wat zout en peper. Nog even twee minuten op zacht vuur doorroeren en voeg dan de garnalen en de chorizo toe en laat deze 1 minuut mee warmen. Hak de peterselie fijn en snijd de citroen of limoen in kwarten. Verdeel de paëlla over vier borden en garneer elk bord met fijngehakte peterselie en een partje citroen of limoen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten