Ingrediënten voor ongeveer 9 bolletjes:
- 500 gram witte bloem
- 50 gram roomboter
- 1 ei
- 250 ml melk, dit moet 250 ml zijn met het ei erbij
- 50 gram basterdsuiker, of meer naar smaak
- 15 gram vanillesuiker
- 10 gram zout
- 10 gram gedroogde gist
- een muffinbakvorm en muffinpapiertjes
- nog 1 ei om de broodjes mee in te smeren
Gooi alle ingrediënten bij elkaar in de broodbakmachine en zet hem op de kneed-stand. Als hij klaar is haal je het deeg eruit en verdeel het in negen of tien gelijke bolletjes. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden. Doe papieren vormpjes in de muffinvorm en leg in elk vormpje een bolletje. Splits het ei en vang het eigeel op. Klop het eigeel los en meng met een klein beetje water. Strijk de bolletjes in met flink veel eigeel. Zet in de oven voor ongeveer 15 minuten tot ze mooi bruin zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten