Wij aten dit van de week met vissticks. Niet zo'n culinair hoogstandje, maar wel een lekkere doordeweekse maaltijd. Met elk ander vlees- of visgerecht is dit uiteraard ook erg lekker. De courgette kwam overigens uit eigen tuin, de eerste van dit jaar!
Ingrediƫnten (voor 2 personen):
- 400 gram krieltjes, ongeschild
- tweederde van een flinke courgette
- twee knoflooktenen
- 4 eetlepels olijfolie
- een handje verse peterselie en basilicum, gehakt
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in blokjes en leg ze samen met de (gewassen) krieltjes in een ovenschaal. Snijd twee knoflooktenen in vieren en leg die in de schaal. Bestrooi de aardappelen en courgette met verse gehakte basilicum enpeterselie en peper en zout en vier eetlepels olijfolie. Hussel alles goed door elkaar en zet in de oven voor zeker 40 tot 50 minuten. Schep alles elke 15 minuten even om zodat alles gaar wordt.. Prik in de aardappelen om te zien of ze gaar zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten