Dit hebben we een paar weken geleden gegeten en is erg goed bevallen! We hebben het daarna nog een keer gegeten, alleen ben ik beide keren vergeten een foto te maken. Het recept komt uit een Allerhande, of die van vorige maand of die van de maand ervoor.. Ik heb de hoeveelheden iets aangepast en feta toegevoegd..
Ingrediƫnten (2 personen):
- 400 gram krieltjes
- 400 gram sperziebonen
- 300 gram rundvleesreepjes (ik heb runderlappen gekocht en die in reepjes gesneden)
- 2 eetlepel olie
- 1 een halve limoen
- 1 teentje knoflook
- 2 bosuitjes
- 1 eetlepel honing
- 1 half potje feta
Maak de sperziebonen schoon en kook ze kort. Bereid de krieltjes in de magentron zoals beschreven op de verpakking. Verhit in een koekenpan de olie en bak de runderreepjes op. Schenk er limoensap overheen, voeg een teentje uitgeknepen knoflook aan toe en de eetlepel honing. Voeg ook zout en peper toe. Schep de aardappen en sperziebonen door het vlees zodat de jus overal aan zit. Schep in een schaal, bestrooi met versnipperde bosui en blokjes feta. Meteen opeten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten